10 december 2008

Pepparkaksbygge och mys på jobbet

Det är pepparkaksbyggartävling på skolan med inlämning imorn. Är man nu en sticknörd så är det väl lika bra att dra det till sin spets? En garnkorg med några oavslutade stickningar i. Konstruktionsmässigt är det väl mer en kul grej än ett vinnarbidrag...
Mina Evening Socks For A Young Lady är klara. Mönstret kommer ur Nancy Bush’s bok Knitting Vintage Socks. Det är ett väldigt lättsamt mönster med bara två mönstervarv att komma ihåg. ”Vadkilen” tycker jag är en rolig detalj. Garnet är blått Strømpe och Jumpergarn och stickorna 2,5.I måndags var jag på stickkafé på Hälls i Örebro. Jag lyckades bara pricka in första och sista gången den här hösten, men jag hoppas på fler efter jul, det är ett trevligt ställe och ett mysigt gäng. Ikväll var det pysselkväll på jobbet, med gröt och pepparkakor. De där bitarna som after work och pysselkvällar kan man ju haka på även om man är tjänstledig :) Det stickades en hel del bland julkorten och glittret och en tjej lade upp sina första maskor och stickade sina första varv på ett par pulsvärmare. Det alltid kul när någon börjar sticka! Sjuåriga killen som var med frågade häpet - men lärde du dig inte det i skolan?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Pepparkakskorgen är verkligen söt!

Vi kanske ses på nästa stickcafé hos Karin?

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Vilken härlig stickning!
Fin och rolig blogg du har.
Hälsar Koftan

Anonym sa...

Har varit inne på Närkes Allehanda och röstat på din korg. Till vår pepparkakstävling gjorde min klass en hel klänning av pepparkakor o kolasnören! Glad Lucia på dig!

majsan sa...

hej du underbar korg ..=)