4 december 2008

Kalixvantenkanten

Jag fick en fundering kring hur man stickar kanten på kalix-vanten, så här kommer ett försök till att förklara det. Några bilder är lite suddiga och det är många fingrar och stickor inblandade, men det blir ju lätt så med strumpstickor. Hmm, hoppas det kan gå att förtså.
Garnet syns ialla fall bra mot stickorna, jag invigde nämligen mina tjusiga ebenholtzstickor som jag köpte på mässan förra helgen :)

Inte vet jag, men jag hoppas det gick att hänga med för er som ville det :)

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

oj vilken häftig och snygg tekning.
den måste provas någon gång:-)
ha en fin dag
/Veronica

Ullen sa...

Riktigt snygg vante!!

hantverksdåren sa...

Hej Emma!
Tack för mönstret till sjalen. Det har blivit två inför julens klappar.
En vit och en grå i alpaca.
Vantarna ser mycket fina ut, kul att du gjorde dem, och till och med visade hur...
Inför förra julen stickade jag så många sockor på kort tid att jag blev illamående av allt snurrande. I år taggade jag ner lite och accepterade tidens begränsningar. Förutom de två sjalarna har det blivit några pulsvärmare och böcker i olika tekniker.
Jag ska börja på bokbindarutbildning i Leksand i januari, ska bli spännande att se vad som kommer ur händerna på den fronten. På kvällarna kanske det blir lite stickat, virkat, brickvävt, knypplat eller nåt sånt. (Jag fick överta en övertalig knyppeldyna och köpte ett grovt svart lingarn i Vadstena häromdagen). (vore kul att blogga, men jag vet inte hur man gör).

vi verkar ha en hel del gemensamt på intressefronten.
vi hörs
hälsningar
Lena
(Frun till den där halvgalne bildläraren med en berömd grå stickad kofta:)