15 december 2008

Jag ska bara... vara med i tidningen!?

När jag hade fäst trådarna på de förra strumporna skulle jag bara testa det nya garnet lite... Jag ska bara.... och nu står jag här i ett par knästrumpor. Härligt långa. Mönstret är en egen tappning av ”falska flätor” som vi stickade i sockklubben i februari.
Jag började med 72 m i mudden och minskade sedan till 64 innan jag började med mönstret. Jag började med 4 "flätor" fördelade runt vaden och fyllde på med fler när jag kom ner en bit. För att garnet skulle räcka ända fram till tårna, blandade jag in grått fabel när jag kom till hälen.
Garnet är strumpgarn från Noro och stickorna som vanligt 2,5.
Det blev kul att de ser rätt lika ut om man bara ser skaften, men rätt olika ut om man bara ser fötterna :) Hur då? Jag stickade skaften parallellt och klippte alltså garnet nu och då, men stickade en fot i taget. Jag har inte stickat med garn som tonar i olika färger förut, så jag vet inte hur de beter sig om man bara stickar på...
Imorse var jag och strumporna ute på äventyr. Förra veckan ringde en kvinna från vår lokaltidning NA och undrade om jag ville vara med i ett reportage om stickning :) ....så imorse träffades vi, jag, två av "stickrävarna" i stan, reportern och fotografen. Spännande!
Vi pratade stickning och visade upp lite av vad vi stickar, sedan togs det ruggigt många kort... Ett uppslag i lördagsbilagan Latte 3/1 är tanken... Lite läskigt är det allt ':/ men kul att bli tillfrågad såklart!

5 kommentarer:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Vad kul!
Hälsar Koftan

Emmas dagar sa...

Åh, vilka läckra strumpor!
Är det Noro?

Jag tänkte också på... hmmmm... magic loop! va?!

Jag diggar din pepparkaksstickkorg också;-)

Anonym sa...

Spännande, det ser jag fram emot att få läsa i tidningen...

Dödergök sa...

Vilka apschyssta strumpor, så fint garn och snygg design.Riktigt inspirerande!

ylva sa...

De där sockorna har jag tittat på och tänkt att jag skulle prova. Det var ju en ny ide´med Noro garn och att de var långa snyggt!