10 januari 2009

Slut på garn men början på knyppling

Bröllopssjalen är inte riktigt färdig än. Jag använde mindre stickor och la på några extra maskor ..det skulle jag inte har gjort - garnet räckte inte så jag har precis beställt ett extra nystan. En doppresent blev däremot klar idag, men jag tror jag väntar med att lägga ut bild på den tills dopet närmar sig…

Imorse såg jag i tidningen att knyppelföreningen hade öppet hus. Jag köpte nya mönster för ett tag sedan, så jag packade dynan och cyklade dit. Även om det inte är kurs, känns det tryggt att vara bland proffs när man ger sig på något nytt. Knyppeltanten var där och fick in mig på banan när det började urarta… Tack! Jag kom en liten bit och jag tycker att Blekingruta som den heter är en fin spets.


På skolan har vi stafflier hängade på väggarna. När de inte hänger där är krokarna uppenbarligen svåra att se eftersom jag slog huvudet i en av dem. Numera är de försedda med små skyddssvampar.

7 kommentarer:

Knyppeltanten sa...

Varsågod, det är bara kul när man kan hjälpa till, någon annan gång kanske du kan hjälpa mig med något.
Kram

Veronica Tingvall sa...

Smart med svamparna... Sjalen blir hur fin som helst, det är så störigt när garnet inte räcker. Jag håller också på att sticka en lösvsjal (inte med samma mönster dock) men jag har så svårt med mönsterstickningen, tappar bara bort mig hela tiden. Jag känner mig lite sugen att börja på den igen kanske man ska sticka några varv per dag så blir det ju klar förr eller senare...

Hoppas du har en skön lördag
/Veronica

Marianne sa...

Sjalen ser verkligen underbar ut.

ylva sa...

Vem är den lyckliga blivande bruden:-)Ser jättefin ut är det Kirisjalen ?

Lena H sa...

Du är ju helt sanslöst prodiktiv och idérik...

Anonym sa...

Gud så fina grejer du gör!
(Min stickgalna mamma hoppar av glädje bakom mig^^)
Jag såg till att piffa upp min egna hemsida rätt rejält, och lade upp massa nya grejer=)
kraaam jossan!

Anonym sa...

Hej! Nej min pepparkaksspelare gjorde jag efter utställningen, på lovet, eftersom jag vart så inspirerad av era grejer! jag fick idén tidigare, men var inte så peppad =)