25 januari 2009

Alltid lika roligt med uppskattade presenter


Jag har varit i Skåne på namngivningskalas i helgen. Lilla Alva fick såklart hemmaknåpade presenter... En virkad nalle och en stickad kofta. Goa tjej! Koftan är stickad efter ett drops-mönster, av ett garn jag hittat på erikshjälpen i Sundsvall. Modellen på nallen hittade jag på lite eftersom, så till den finns inget mönster. Den blev som jag såg den framför mig i huvudet, så jag är väldigt nöjd med den. Garnet är Tilda och virknålen nr.4.

Även mina monkeystrumpor blev skåningar. Här är de framför fina stolen som Lisa och "Fritte" söljdat till Alva, en snygg och rolig "pimp-my-ikea-stol"..
Som en rolig avslutning på helgen fick Maria sjalen som jag stickat till hennes och Benjamins bröllop. Skiraste sjalen i Rowans kidsilk haze, min present till dem. De blev verkligen glada och efter lite träning lärde de sig se vad som är avigan och rätan på den :)
Brudgummen är nog den jag litar mest på i det fallet...


10 kommentarer:

maria carlander sa...

snyggaste gosedjuret ever! Jag gillar att han/hon är lite lång i synen...
du har en liten award att hämta på min blogg!

Anonym sa...

Du gör så vackra saker att jag bara gapar. Underbart!

Du har en award hos mig med. :)

Veronica Tingvall sa...

Vilken underbar liten Alva. Hon förtjänar verkligen en så söt nalle och kofta. Stolen var ju supersnygg också, bra idé till doppresenter och sånt.

Hoppas du får en bra start på veckan
Kram/Veronica

Anonym sa...

Hej
Men vilket sött gosedjur. Fast inte kan jag virk anåt sånt :-(. Ja fyrkantigt klarar jag av men inte mer.
Barnkoftan var också söt. fast just nu så känner jag ingen som jag kan göra en sån till, men sugen på att sticka nåt sånt "litet"! blir jag allt.

Mari G i Nora

Sillen stickar sa...

Vilka fina presenter du har gjort!
Jag gillar verkligen din blogg;)
/Cilla

Mia stickar sa...

Å så fina saker till en så fin tös! Jag är djupt imponerad på nallen! Ser ut som han har samma färg på kläderna som tösens kofta! Verkligen läckert!

desiree sa...

Du har fått en utmärkelse, hos mej också!

maja sa...

vad SÖT den blev! :)

annas alster sa...

Mm, vilken fin kofta, i en favoritfärg. Är den svår att göra för en rookie som jag? rätstickat tilltala mig. Har vissa aversioner mot aviga maskor

Anonym sa...

Oj oj oj vilken fin nalle!!