26 februari 2013

Vinge

Jag har länge tänkt att jag ska sticka en svart sjal, men det har aldrig blivit av.. Nu har jag stickat sjalen Vinge och förutom att jag tycker den är väldigt fin, så tycker jag att mönstret är så himla smart gjort. Det är bara ett enda mönstervarv att hålla i huvudet, så det är en skön stickning som går lika bra att sticka på när man är själv som när man sitter på stickcafé. Det är mönstervarv på rätan och aviga maskor på avigan. När det upprepats fyra gånger lägger man upp nya maskor i sidorna, supersmidigt. Visst ser det mer avancerat ut än så?
Det är Queen Mudd som gjort mönstret och det finns att köpa hos Helylle. Jag fick mitt mönster i ett av Stickamera's hemlisbyten för flera år sedan. Sist jag stickade den var 2008, då i tunnt bomullsgarn.
Garnet den här gången är Svarta fårets Cecilia som är en blandning av bomull, viskos och lin. Drygt 3 nystan gick det åt på stickor nr 5.

3 kommentarer:

sjusoverskan sa...

Läcker, läcker!
Kramelikram!

Otaliga projekt sa...

Åh, vilken fin sjal, den hamnar på min önskelista direkt.
Såg att du också skulle till Vrigstad i helgen. Nu kanske du redan har löst det med resan, om inte, så bor jag i Nässjö och har gott om plats i bilen om du vill åka med härifrån.
Sarah

ozelote sa...

Den var otroligt snygg! :)