23 februari 2013

Till Rasmus


Jag har stickat en kofta till våra kompisars lilla kille som ska döpas. Storlekar är särskilt svårt till små barn tycker jag, så om den passar nu, till sommaren eller till jul är ju frågan. Han är tio månader och jag stickade till 1-1,5 år så han har nog varken växt ur eller i den än iallafall. Det ljusgrå garnet är Drops Baby Merino och det mörka är babyull som jag hade hemma. Mönstret är också från drops, men jag har bara använt grundmönstret, elefanterna kommer härifrån. Jag velade som vanligt länge över knapparna, men fastnade för de här, rätt vanliga gröna.
Jag stickade bak- och framstyckena tillsammans och så här i efterhand hade jag nog velat vänt på elefanterna så de gick från varsitt håll mitt bak ..om jag hade tänkt så långt från börjar. Jag vände dem så på bröstet och raderna på ryggen fick gå och varsitt håll.. Ja, de går lite hur som helst kan man väl säga...
Jag stickade bara en mönsterrad på ärmen för att det inte ska finnas så många trådar att trassla in de små fingrarna i.


3 kommentarer:

Christina sa...

Hej har precis hittat din blogg
underbara stickningar
Christina

Emilia sa...

Så fin!!

aliciasivert.se sa...

Bedårande elefanter! Fint i grått. Jag tycker om att de marscherar lite hit och lite dit, kan riktigt höra Överste Hathi vråla "ordning i ledet".