1 februari 2009

Stickdag och broderibonadIgår var det stickdag i Oxhagen här i Örebro - "Sticka och må bra" Bra mådde vi, åt och fikade gott gjorde vi ..och stickade också. Tillsammans skapade vi en smaskig samling bakverk. Vid mitt bord var det muffins och semlor som gällde, vid bordet bredvid var de mer nyttiga... Visst är hårdbrödmackan med ost klockren! Mina bidrag blev den lilla jitterbugg-kakan och dammsugaren. I ett av rummen där vi höll till var taket dekorerat med virkade dukar som fiffigt förvandlats till blommor fastsatta på armeringsjärn - jätterolig idé. Vi var några som lärde oss ett (för oss) nytt sätt att lägga upp maskor. Vet inte vad det kan kallas.. mer än "på Dagnys vis" och "som vi lärde oss i skolan". Det var en mysig dag, det är alltid kul att träffas och sticka och prata pyssel...
Ikväll har jag monterat min tryckta och broderade bonad som jag gjort på skolan. Imorgon är det dags att byta ämnen och vi ska ha en utställning med våra favoriter från den här peridoden. Jag har några keramikfavoriter som det kommer bilder på senare, men till utställningen blir det den här.

6 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Jag har en utmaning och en utmärkelse till dig!

Anonym sa...

Hej
Vad trevligt ni verkade ha. Jag orkade helt enkelt inte åka in. Jag va rförkyld och sen skulle jag på hundutställning på söndagen :-(. Men det blir väl fler gånger hoppas jag.
Förresten Tack för mönstret du sände, jag har försökt göra inlägg ett par gånger för att tacka men det har inte fungerat, hoppas det gör det nu.

Mari G i Nora
http://www.blogtown.se/blog.php?id=mari-g

ylva sa...

Hej Det var ett tag sedan jag var inne hos dig och tittade...GUUUD ,vad du grejar !!! Hur mycket fint som helst. Dina tåändsstickade saker var jättefina . Har inte kommit dit ännu... det och flätstickning ligger till sig liksom.

annas alster sa...

Yes box, du är utmanad. Kan det hända att du redan har fått den? Jaja, anyways. Hopas du har det gott!

Anonym sa...

Hej!
Vilka finfina saker du gör!
Jag är "nybloggare" och lägger gärna till dig i min läsarlista! Får jag plats i din?
Ha det bra hälsar Sommarfröken!

Anonym sa...

Mysig blogg!! Glad att jag hittat hit. Gillar också pyssel å hantverk av alla slag; har bara lite svårt att komma igång...behöver inspiration!!
Så hit kommer jag tillbaka.
Ha en bra dag!

http://rosalucia.bloggagratis.se