23 februari 2009

Jag tvåändsstickar vidare...

Ikväll var det dags för tredje träffen på kursen i tvåändsstickning. Kan bara säga - det är så himla kul! Provlappen blir allt längre, jag kan inte kan låta bli att testa lite extra. Hur blir det om man gör så här.. eller så här?


På eget bevåg har det blivit ett par vantar också. Mönstret är ett eget påhitt. Jag är klart nöjd med dem för att vara första paret, men tycker kanske inte att mönstret syns så jättemycket när garnet är lite melerat. Vi får väl se hur de ser ut när trådarna är fästa och de har tvättats.
Nördigt, jag vet, men jag fascineras av att det går att göra så fina mönster med bara aviga och räta maskor...

Jag avslutade sportlovet med en toppenhelg i Göteborg - kompisar, dans och lite stickning – och är tillbaka på skolan där det är dags att avsluta akvarellveckorna. Man kan väl säga att jag har mest snöat in på tallar… ..en krokiteckning i kol fick också komma med på ett hörn...

6 kommentarer:

Knyppeltanten sa...

Det blir igen provlapp ser det ut som, mer en provhalsduk Kolteckningen var underbar.

SF sa...

Jag har anmält mig till en workshop i tvåändsstickning på Stickfest i väst på Grötö om en månad. När jag ser dina fina saker ser jag jättemycket fram emot det.

Camilla sa...

Tvåändsstickningarna är sååå himla fina, men jag som fortfarande har full schjå med strumstickor lugnar mig nog ett tag till...

Ullen sa...

Så fina saker du har gjort!! Måste träffa manmma o få en lektion.

Karin Berg sa...

jag gör också en del mönster med aviga och räta. Det är snyggt och enkelt. Tycker mycket om mosstickning också.

Clara sa...

Fina akvareller! Det är så fint när enkla teckningar kan utge så mycket känsla.