29 oktober 2008

Skiraste skiraste

Skiraste sjalen är klar! Den är nog det skiraste jag stickat och den väger inte många gram. Det är betydligt mer garn kvar än vad jag använt. Den började på 299 m. och det var rätt skönt med nedräkning, jag har inte stickat "åt det hållet" förut. Mönstet finns här och jag stickade på rundsticka 3,5. Jag är inte säker på att jag kommer tycka att den är tillräckligt stor, men som sagt finns det gott om garn som räcker gott och väl till en extra kant att sticka på runt den. Det visar sig när jag gått in den lite..
Jag har helt urartat vad gäller sockklubben... Kanske kommer jag igen i slutspurten i december. Jag tänkte ta tag i det nu i november, men så har jag precis börjat på Evening stockings for a young lady ur Nancy Bush's bok Knitting Vintage Socks. Jag såg att Dödergök stickat dem och fastnade verkligen för dem...

Imorn är det dags för lite tåg igen..

4 kommentarer:

annas alster sa...

Vilken vacker sjal! skir var ordet. Den får mig att vilja börja sticka.
Idag lämnade jag in vantar till utställningen. Gör det du med vetja!

Veronica Tingvall sa...

Den här sjalen är så vacker. jag har köpt garn nu och tänkte eventuellt våga mig på att sticka den. Känns lite läskigt bara. Jag har aldrig gjort något så avancerat. Stickade du den rätstickade eller slätstickade versionen?
Ha det fint /veronic

SF sa...

Jag håller precis på med den sjalen också, fast jag gör den i kidsilk. Det känns roligt att varven blir kortare och kortare hela tiden allteftersom mönstret växer fram.

ulrica sa...

Hej Emma...

Det verka som om Ivakuriren gjort om sin sida och den länk du lagt till detta mönster är bruten... Finns det möjligheter att du har en kopia av mönstret kvar? Jag skulle också väldigt gärna vilja sticka den som en brudsjal till mig själv :-D

För övrigt är du otroligt inspirerande och produktiv! Hit kommer jag fler gånger - får jag lov att länka till dig från min blogg?