5 januari 2017

Jätteknopen Knut


Ofta när jag gör saker tänker jag att jag vill göra en till eller ett till par, med idéer om hur man kan göra lite annorlunda eller med ett annat mönster. Ibland kan det dröja innan det blir en till, om det nu blir någon och så var det med de här kuddarna som jag gjorde för drygt två år sedan. 
Jag gjorde först den röda och sedan den grå som är lite större och när de var klara tänkte jag att det skulle vara coolt att göra en riktigt stor. Den har dykt upp i tankarna ibland den där jättekudden, men nu finns den på riktigt!!
Det var lite svårt att räkna ut hur mycket tyg det skulle gå åt, men jag försökte räkna upp längden på tub som jag använt till de andra. Till de mindre använde jag färdig stickad tub, men till den här sydde jag en långt rör av ett trikåtyg som jag hittade på loppis i höstas. Jag klippte remsor som var 25 cm breda och sydde ihop dem till ett långt rör. Jag sydde raksöm (kanske borde jag ha sicksackat..) så sömmen sprack på några ställen när jag vände och vred och stoppade den, men jag hoppas att den kommer att hålla ihop. Det gick åt drygt tre kilo vadd för att stoppa de åtta metrarna korv!!
Beskrivningen på hur man flätar dyker upp om du googlar Rosdyna.
Här bekantar sig Ester med den nya varelsen i vardagsrummet. Vi kan kalla honom Knut.
Den mäter ca 90 cm i diameter. Rätt maffig eller hur? 
Jag kom osökt att tänka på tv-serien En cell-sam historia där man fick resa runt i människokroppen...

4 kommentarer:

Nyster sa...

Åh, vilken cool! Så mysig att klättra på för en liten. Jättefin verkligen!

Iréne JB sa...

Så cool! Gillar den verkligen :)

med nål och tråd sa...

Bra med Ester som referens som jag fattar hur STOR den är, riktigt cool!

Monstermønster sa...

Den er superfin! Oioioi! Fantastisk!