25 september 2016

Tomathälen

Det allra mesta man ser på bloggar är ju lyckat och fint och snyggt fotat, men det är ju inte alltid det slutar så. De här strumporna till exempel, de slutade som nystan igen och det var på det hela taget en ganska stressig och misslyckad stickning.
Missen var egentligen att de var tänkta som en födelsedagspresent som påbörjades alldeles för sent, så för att hinna blev det dubbelt garn på (i min smak) för tjocka stickor och det blev bara stelt och konstigt... Men hälen, den gör att det ändå får bli ett litet inlägg. Jag provade nämligen en ny och rolig variant av häl.
Tomathälen, jag har hört talas om den, men aldrig provat den själv. En googling ledde mig till den här youtube-filmen där jag tycker att hon förklarar hur man gör på ett bra sätt. Cat's Sweet Tomato Heel, ett ganska krångligt namn. Tomat? Och katt? Jaha, nähä, hon hette visst Cat.
Så, här ligger garnet nu, upprepat, uppsköljt och upphärvat. Visst är härvor bra mycket finare än nystan? ...och Hervor, att vi inte tänkte på det som mellannamn!
PS. Hon som fyllde år fick ett par av de här istället. 

Inga kommentarer: