7 juni 2015

Okejdå!

Jag har tänkt fota de här strumporna i ett par veckor utan att det blivit av, så imorse tog jag några bilder när vi satt och åt frukost. 
Jag har liksom varit lite tjurig och emot det här man självrandande garn även om det har det blivit fint när andra stickat strumpor med det. Det är nog själva grejen med att inte få välja själv som jag inte riktigt gillat, men när jag var iväg på stickhelg sist fick jag se ett par fina strumpor på gång på ett par stickor och sedan vann jag ett nystan, så då tänkte jag att det väl var dags. 
Okejdå, innan strumporna väl var klara gillade jag dem faktiskt, även om det varierade lite under vägen. 
Jag är alltså inte helt övertygad än, men det var helt ok och han som fick dem gillar dem!
Gillar ni den här typen av garn och vad brukar ni använda det till?
Garnet är från Opal, stickorna var 2,5 och mönstret var Dödergöks ultimata strumpor. Ett bra basic-mönstrer med resårstickning både ovanpå foten och på hälen. 
Tummen upp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker självrandande garn blir snyggast om man stickar det tillsammans med ett annat garn, t.ex. i ränder eller rutor.

MT sa...

Jag har liksom du en kluven inställning till självrandande garner. Lite "fusk" på något sätt. Har dock stickat rätt många sockpar. Bra stickning när man vill sticka utan att vara koncentrerad och faktiskt uppskattat av dem som bär sockorna. Bäst tycker jag om att använda det självrandade garnet tillsammans med ett enfärgat till sockor i avbruten moss-stickning. Det blir fint tycker jag.
MT