20 maj 2015

Hallagården

I helgen åkte vi till Hallagården i Lekhyttan, som ligger en liten bit utanför Örebro. Min tanke var, förutom gott hembakt fika, att få testa och kanske köpa en spinnrock. Tyvärr hade jag otur och de sista hade precis sålts, men nya är på väg in. Yes! 
Istället köpte jag merino-silkefibrer som jag är i full färd med att spinna. Det är alltid lika spännande att se hur fibrerna blandas och vilka nyanser garnet tar och jag fascineras fortfarande av hur de tunna tunna fibrerna faktiskt kan bli till starkt garn. Ibland blir silket insprängt och ger en ljusare nyans och ibland klumpar det sig lite ....jag hoppas att det kanske kan ge lite tweedkänsla när jag sedan stickar med den. Jag köpte en härlig fläta på 180g som jag hoppas och tror ska räcka till ganska mycket garn.
Jag spinner tråden på min turkiska slända, men tvinnar det med den svarvade sländan jag köpte på Hallagården för ett par år sedan. Den har en härlig tyngd och snurrar länge och gärna.
Tips! De har olika kurser på gården, bla en inspirationskurs över ett par dagar där man får chans att prova olika textila tekniker, men även kurser i maskinstickning och i att spinna.

Nej, jag är inte sponsrad, jag vill bara slå ett slag för ett mysigt utflyktsmål med väldigt gott fika och mycket annat :D

2 kommentarer:

Löpmaskan sa...

Vilket bra tips, tack! Det låter perfekt att gå en av helgkurserna i maskinstickning för att testa och se om en tycker det är värt att investera i en dyr maskin så småningom!

ylva sa...

Låter som ett nice ställe att komma till. Garnet du gjort ser " tweedigt" ut , ser jättefint ut .