9 juni 2014

Omsytt nr.2 - Hej då kortkort

På samma köp- och säljsida hittade jag även en klänning, dock en för kort klänning. "Man borde kunna skarva med nån sorts volang", tänkte jag, som nästan aldrig syr. 
När jag syr är det typ gardiner, kuddar eller på sin höjd en väska. På stickcaféet däremot, där finns det de som kan sy så jag frågade om lite tips. Istället för att ens försöka hitta likadant tyg, fastnade jag för det här prickiga tyget som jag hittade hos Panduro. 
Jag löste det på enklast möjliga sätt, med en enda synlig söm. Jag vek det prickiga tyget dubbelt och zickzackade ihop det, sedan nålade jag fast det och sydde en extra söm i bredvid sömmen på klänningen. Skarvarna på volangen lyckades jag pricka in i sömmarna på klänningen, den enda missen var egentligen mönsterpassningen mitt bak. 
Jaja, där ska man väl inte titta. Det satt en liten rosett i midjan på klänningen, men den sprätte jag bort och sydde istället ett band till skärp för lite matchning ...det var ett stickcafétips!
Pluspoäng för att klänningen matchar mina coola skor!
Jag har tyvärr inga "före-bilder" på varken blusen eller klänningen, men klänningen kommer från Rino.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Haha, gillar dina omsydda kläder, ett bra sätt att få unika och snygga kläder för en billig peng. Skall genast visa din blogg för min dotter som också har börjat återbruka och sy om kläder, sist gjorde hon en kort kjol av ett linne...

Tyg och otyg sa...

Vad fint det blev, och skorna var ju pricken över i!

Otaliga projekt sa...

Schysst! Det blev ju jättefint.
Jag har gjort likadant med en Klänning från HM. Eller jag och jag, en sömmerska gjorde åt mig. För att det inte skulle se så väldigt påsytt ut så kantade jag även överdelen på fickorna i samma tyg, lite sådär fiffigt som du har gjort med skärpet.
Behöver knappast säga att jag också valde prickigt...

Annika sa...

Super häftigt! :)

Emmas dagar sa...

Så fint!

Systeryster och jag .... sa...

den blev väldigt snygg...
gillar färgerna