16 december 2013

Pop spots

Så hääär stor blev den!
Så här kan man flyyyga med!
Så här kan man vira in sig i den.
..och så här kommer jag nog att använda den mest. 

Jag började sticka den här sjalen när jag var i Fattigskogen i slutet av sommaren. Sen blev det mest plugg och sen blev det mest stickande till julmarknaden. Nu fick jag äntligen göra klar den. Mönstret heter Pop spots. Jag gjorde den stora varianten, men istället för spetskanten så avmaskade jag med en i-cord på fyra maskor. Det gröna garnet är Super soft från Magasin duett i färgerna calypso och dark apple. Det petrolfärgade är ett tunt tunt merinogarn, typ sjalgarn, som jag stickat med dubbel tråd. Stickan var min kära gamla addi lace 3,5.
Jag är himla nöjd! Både för att den är superfin och för att den är klar!

10 kommentarer:

Snögumman sa...

Så fin den blev!!! :-)

maria carlander sa...

Tokfin! Du passar så himla bra i den!

ylva sa...

Underbar!!!!!!!!!

Iréne JB sa...

Jättefin!!! Så fina färger och härligt stor!

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Så flott den blev!!!! Du kler den veldig godt!!!

Emmas dagar sa...

Hääärlig!

Otaliga projekt sa...

Den blev verkligen fin! Jag vill också göra en Popspots, framförallt den stora varianten nu när jag såg hur fin den blev.
God jul till dig och tack för all inspiration du delar med dig av!
Sarah

Manduzana stickar sa...

Så sjukt fin! Jag älskar att den är liksom gigantisk!

Janicke Johansen sa...

hej,
jag hade aldrig hört talas om pop(-out) spots förrän en svensk garn-kompis här nere i Schwiez nämnde att hon ville sticka en sån här sjal. när jag googlade hamnade jag bl.a. här och din är verkligen jättefin - gillar färgerna men även kanten bättre än spets =) eftersom jag inte är van att läsa mönster på engelska undrar jag om det inte finns att få tag på det (från Ravelry) på svenska? dessutom skulle jag gärna vilja veta om det finns nåt annat svenkst mönster med tekniken. fick ju inte en enda träff drops-arkivet ... kallas det nåt annat där hemma?
=) janicke

Janicke Johansen sa...

hej Emma & hennes följare!
ni kanske är så inne i era fina projekt att ni glömt svara på min lilla fråga. jag skulle dock bli jätteglad om jag kunde få hjälp vidare!
8) j