17 november 2013

Pimpade vantar och finkoppar

De gladrandiga vantarna är klara och när vi skulle ut i skogen passade jag på att fota både dem och de andra som jag pimpat lite i helgen. Resår är ju inget man tvåändsstickar, därför har jag både på de här och de rosaröda trätt i en tunn resårtråd på insidan av krokmaskorna. Jag tänker att resårtråd kanske är lika "tabu" som s-tvinnat garn, men det funkar fint och vantarna sitter bra.
De ljusa vantarna fick sig ett sicksack-band och till de andra offrade jag ett par örhängen.
 ..och här är en av plastkopparna jag skrev om förut.

5 kommentarer:

ylva sa...

Jag tycker det verkar väldigt smart med resår ! Hade det funnits resår på den tiden då det begav sig så hade man förmodligen använt det eller hur ? Diggar dina koppar !!!!

Emilia sa...

Så snygga de blev! Smart med resår absolut!

Manduzana stickar sa...

Så sjukt fina vantar du stickar!

A´marie sa...

Jag blev lite nyfiken efter Emma som skrev ett sådan snäll kommentar på min blogg. Vilka fina saker du gör, jag gillar framförallt dina färgglada vantar i tvåäntstickning. Synt att jag inte bor närmare för jag hade gärna velat komma på julmarknaden. Kul att du blev nöjd med ekollonet. Ha det bra, hälsningar från Annemarie.

Helen Karlsson sa...

Det finns alltför mycket tabun jag stickar också tvåändsstickat och jag tror inte det finns något hantverk som man granskar så mycket att man gör på rätt sätt. Hur ska något kunna utvecklas om man inte prövar nytt huvudsaken är väl att man behåller ursprunget