10 augusti 2013

Devils lake

Min rätstickade sjal blev klar när jag var i Fattigskogen. Egentligen skulle den vara ännu lite större, men det svarta garnet tog slut ...och lika glad var jag för det. Den blev stor och härlig ändå och jag började bli liiite trött på de långa varven. Jag började sticka den här sjalen i all hast för att ha en stickning när jag skulle åka tåg i början av sommaren. Jag tog garn jag hade hemma och under tiden jag stickat på den har jag ångrat färgerna lite, men innan den blev klar hann jag ändra mig igen och nu gillar jag dem. Jag ser ganska ofta ut som på bilden, jeans och grått eller svart, så jag tror att den kommer bli användbar.
Bilden tog Kerstin när jag precis hade maskat av. Jag har inte blockat sjalen, men sköljde den och sträckte ut den lite. Jag rätstickar inte så ofta, men när jag gör det så är det den "svampiga" känslan när man inte sträckt i det för mycket som jag gillar.
Garnet är entrådig ull, blått från Kampes, svart från Järbo och grått från loppis. Mönstret heter Devils lake och jag använde sticka 3,5.
Den är härligt lång och går att vira flera varv så den blir som en poncho. Jag försökte ta en bild på mig själv, men det gick sådär och hoppsan där var himlen också...

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Fantastiskt fin sjal!

Ulrika sa...

Den blev urläcker!

Emmas dagar sa...

Jättehärlig!

Manduzana stickar sa...

Så himla snygg den blev! Jag älskar den där modellen på sjalar :)

Rumpetuss sa...

Riktigt snygg sjal!!!