20 november 2008

Hemma igen

Egypten var varmt och skönt och bra på alla vis. Det är konstigt va snabbt man kan vänja sig vid att äta efterrätt till både frukost, lunch och middag... Både koftan och halsbandet passade fint så då det blev lyckat :) Vi åkte inga turer till Kairo eller pyramider, men gick däremot långa promenader och fick se hur befolkningen bor och lever. Det är ruggigt att se hur fattigt och skitigt de har det, för att sedan gå runt hörnet och komma till en lyxhamn.
Det närmsta vi kom att köpa garn var en vävare som välte ut en säck silke på golvet och frågade hur mycket vi ville ha... Trasselsuddar i korta bitar..tyvär det blev ingen affär. Eftersom stickorna fick följa med genom säkerhetskontrollen utan problem så stickades det både på planet och vid poolen.. I helgen ska jag fylla på min lilla hylla med ett gäng pulsvärmare. Jag har testat några oilka ränder och hålmönster, med och utan pärlor.

På skolan har målerigrupperna snöat in på hundar och jag hakade på och stickade en "lillstrumpan-hund". Jag stickade en vanlig strumpa, fast med öron på bägge sidorna om hälen och en rosa tå (som numera är mun). Nosen och tänderna är virkade och ögonen broderade. Jag har fått alldeles för många idéer till fler djur...


3 kommentarer:

annas alster sa...

Välkommen tillbaka! Vad fina muddarna blev. Stickar du dem i alpacka?

ylva sa...

Snygga muddar i fina färger! Passar bra till solbrännan också....Lilla hunden är alldeles bedårande , ser fram emot att träffa fler av hans kompisar.

Zandra sa...

Det här var en för mig ny och inspirerande blogg, kommer att titta in här lite då och då. Vilken underbar vovve! Gillar dina muddar oxå...