14 november 2019

Prickigkoftan och Lilla Dyllingen

Långt uppehåll här på bloggen igen. Hur ska man börja? Jag tänker att jag skriver några inlägg där jag delar upp vad jag stickat, eller gjort på annat vis, i lite olika kategorier. Först ut får bli ett inlägg med två koftor som jag stickat åt Ester. Koftan med prickar har jag velat sticka länge, långt innan vi fick barn, för att jag gillar det lite oregelbundna prickmönstret. Många har stickat den med en bottenfärg, en prickfärg och en kantfärg. Min är stickad i Visjögarn från Östergötlands ullspinneri i  färgerna gult och karamell Karin. Jag försökte anpassa och styra lite över färgskiftningarna. T.ex fick den lite rödare ärmen en rosa mudd och vice versa. Tanken var att sticka den för stor och sedan valka den i maskin, men den blev inte tillräckligt stor för det, så jag tvättade/valkade den lite för hand istället.
Det tog ett tag innan den började användas, men nu används den flitigt och jag börjar fundera på att sticka om muddarna för att förlänga ärmarna. Mönstret finns i ett häfte med flera mönster på barnplagg.
Den grå koftan är Lilla Dyllingen av Dödergök och garnet heter Rå och kommer från Järbo (tror dock att det har utgått). Det är inte alltid lätt att fånga det stickade på bild och den här gången fick det bli lite - Hur ser man ut än när man är sur? - Och när man är glad?

Inga kommentarer: