4 augusti 2016

Little Coffee Bean Cardigan Match

Jag har stickat en kofta till Ester. Mönstret är Little Coffee Bean Cardigan och jag har nästan följt det. 
Garnet som jag fått av en kompis är två olika sorter. Det rosa är Marks och Kattens ekobomull och det bruna som saknade banderoll känns som en lin- och bomullsblandning. Ett nystan rosa och typ ett nystan brunt räckte preciiiis till den här koftan. Jag smalnade av ärmarna mer än vad mönstret sa för att garnet skulle räcka och det är även därför knäppkanterna fick bli bruna istället för rosa. Knapparna har jag fått av en annan kompis för flera år sedan, blommiga träknappar från Tiger.
Stickorna var nr 4 till halskanten och kroppen, nr 3,5 till ärmarna (av den enkla anledningen att jag inte hade några korta strumpstickor i storlek 4) och ärmmuddarna och nederkanten stickade jag med nr 3. En salig blandning...
 
Samma dag som jag fick garnet, fick Ester en söt blommig dress och jag tyckte att färgerna matchade så fint, så det var så kom koftan till. Nu hoppas jag att storlekar och väder kan stämma överens. De här är fortfarande lite för stora, men hon växer så det knakar.
Färgerna på koftan stämmer bäst på de här två bilderna.

1 kommentar:

Myggan sa...

Vilken söt liten kofta! Den blev ju perfekt till dressen. Ibland får man fia och tria för att få till det. Du lyckades väldigt bra, tycker jag. =)
/Anna