9 april 2015

Tvåändsstickat med resår

Vantsäsongen är igång. Eller? 
Som jag skrev förut, gillar jag tvåändsstickning allra bäst när jag ska sticka vantar. Den här gången blev det en variant där jag blandat en vanligt stickad resårmudd med en tvåändsstickad vante. Som vanligt var stickorna 2,5 och garnet tvåtrådigt. 
Mudden är stickad på 56 maskor och sedan har jag ökat till 72 för vanten. Jag är nöjd med själva idén, men är redan igång med nästa par och på dem testar jag en annan modell på mudden. 
När jag övergick till tvåändsstickningen ökade jag fyra maskor per sticka på första varvet och stickade sedan två varv med krokmaskor. Sedan ökade jag de sista två maskorna och stickade ytterligare två varv krokmaskor. 


- Tack för alla fina kommentarer om koftan!

5 kommentarer:

Löpmaskan sa...

Så fin övergången mellan mudd och vante är!

Anonym sa...

Sticka en kofta är för mig ett jättestort projekt och du har gjort så många! Hur många timmar per dag stickar du skulle du säga?

//Rebecka

Karin-Ida sa...

Jättefina vantar. Jag försöker lära mig tvåändsstickning via en dvd jag köpt Här i Wien där jag bor är det inte så vanligt... Önskar någon kanske skulle vilja ordna en distans kurs via nätet, hinthint😊

emma sa...

Jag vet att Handarbetaren som bloggar via Hemslöjdstidningen har spelat in många fina filmer som finns på Youtube..

http://www.hemslojd-tidningen.se/handarbetaren/

Lycka till, det är ju himla kul tycker jag :)

Anonym sa...

Many many thanks for pattern! Your gloves are enourmos stylish and beautiful. I´m going to knit these gloves. Med hälsningar, Helena från Finland