18 november 2014

En liten hög och en stor.

Jag hakade aldrig på Dödergöks sockutmaning, men man kan tro att jag har min egna lilla vantutmaning istället... 
Det har blivit en liten hög sedan i somras.
Det har blivit en stor hög också, en hög med garn.
Eftersom jag ofta är ganska snabb med att tala om att jag stickar, när jag presenterar mig i olika sammanhang, så vet många att jag gör det. Det var väl kanske därför som en av medlemmarna i dansföreningen kom och frågade om jag var intresserad av garn. Hennes mamma hade köpt med sig mycket (!) garn från Island nån gån på sjuttiotalet och det hon nu hade över ville hon göra sig av med. 
Intresserad? Ja, självklart! 
Sagt och gjort, jag slog till på alltihop. Vad det ska bli får vi se... Idéer tas tacksamt emot, jag har just inte stickat med sånt här garn förut.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det ligner pladegarn, som jeg strikkede store, vamsede trøjer af i halvfjerdserne. Det skal behandles med lidt forsigtighed, men bliver dejligt blødt og stærkt, når det er strikket op - du kan godt glæde dig :) Bl.a. Istex.is har gratis opskrifter med deres pladegarn, måske kan du hente nogle ideer der :)

maria carlander sa...

Jag älska dina vantar -helt fantastiska! Speciellt tycker jag om det roströda-grå-vita paret som kikar fram i mitten av högen -mina finaste färger just nu.

Och gud vilket garnfynd! Är det ospunnet plötulopi? Hållet dubbelt eller trippelt blir det fantastiskt sköna tröjor :)

Sooze sa...

Hej, man kan inte få köpa ett par av dina underbara vantar?

Sjömans-Elin sa...

Gillar dina färgkombinationer på vantarna!

Eddy stickade en kappa i plöti för ett tag sedan om jag inte minns helt fel. Finns bergis på hennes Ravelrysida. Eller i hennes blogg om inte annat.

Rumpetuss sa...

Vika finfina vantar!!! Ser varma o goa ut! Skulle också vara intresserad om du ska sälja nått vantpar!