4 september 2013

Broderi och bling bling

-Hepp! Så här blev det med både broderi och svarta paljetter. Den funkar både som kofta eller en väst att ha utanpå jackan. Den ska få nån sorts knäppning, har bara inte kommit vilken det ska bli. Jag har stickat den uppifrån och ner enligt contiguous-beskrivningen. Maskorna för kragen plockade jag upp längs halskanten och sedan vek jag kragen dubbel och sydde fast den i nacken. Jag stickade en icord som kant runt om hela koftan, även på kragen och som avslut på ärmarna. 
Modellen och tanken påminner ju lite om "fracken" även om det är raka motsaten vad gäller stickstorlek och garn. Då var det 2,5 och entrådigt. 
Jag broderade på vattenlösligt vliselin (som kanske heter något helt annat). Det gick lätt att rita mönstret på det, sy fast det lite i koftan för att hålla det på plats och sedan brodera. När man sedan sköljer det i vatten så löser det upp sig och kvar är bara broderiet - trolleri! 

11 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Det är helt galet vad fin! Jag blir alldeles till mig. Måste kolla mönstret en gång till....

Blenda sa...

Superfint!

Ha det gott /Blenda

Emmas dagar sa...

Urtjusigt!

med nål och tråd sa...

Så fint! Och vilken fiffig metod, det är ju så himla svårt att brodera på stickat

Yarn-Madness sa...

Wow! Helt fantastiskt snyggt, och vilken smart metod. Jag hoppas att jag får tummen ur och provar någon dag! :)

ylva sa...

smart! jag nosade rätt på sånt där vliselin men det var mer ämnat till korsstygn och var ganska så dyrt det jag hittade ...det här verkar ju jättebra för man slipper att klippa bort det tunna tyget ( som är rätt pilligt) som jag brukar göra.

Manduzana stickar sa...

Men gud, vilket snyggt broderi!

Monstermønster sa...

Så kul med broderi på! Kjempefin!

metamorphosis sa...

Snyggt och smart med det där vlieselinet! (hur det nu stavas...)

Men du, VAR har du köpt det?! Frågade efter sånt i en butik och de tittade på mig som om jag frågat något som var alldeles uppåt väggarna och förstod inte alls vad jag menade... ;)

emma sa...

Jag köpte det i en symaskinsbutik. Tänkte ha det till en annan grej men så blev det liggande tills jag kom på att jag kunde testa det till broderiet..

metamorphosis sa...

Tack! Då är det alltså i symaskinsbutikerna jag ska testa att fråga nästa gång - inte pyssel/sy-butiken!