30 juli 2013

Lotten-sommar

Vi har varit mycket på kolonilotten i sommar och fixat och donat med allt möjligt. Det började ju med de rutiga dynorna och sedan snickrade vi ett bord till stolarna. Utgågna klinkersprover blev en perfekt bordsskiva och en hylla under bordet. Med lackbets som fanns kvar sedan jag målade träskivan till älghuvudet passar det jättebra till de gamla stolarna. Det kändes lite som att vara tillbaka på träslöjden bland stämjärn och sandpapper - härligt!
Jag gjorde några nya fynd i trädgården i sommar. Ifjol läste jag på den jordiga lappen som satt fast runt stammen... blomsterclander... jaja. I år grävde jag upp resten av lappen ur jorden Blomsterlandet - Vit stjärnclematis. Haha, jahaja! Den blommar väldigt fint och klättrar in till den lite vindögda ljusugglan på uteplatsen. Det var en av alla prydnadssaker de lämnade kvar i stugan och är absolut min favorit!
Den här växten både blommade och fick bär i år. Jag minns inget av det fjol, men efter ett foto och en fråga på facebook fick jag svaret att det är minikiwi! Wow, spännande att smaka när de mognat.
Ifjol virkade jag en dyna till soffan och en halv till en av stolarna, sen tog det tydligen stopp.. Nu är de klara, virkade av stränggarn med virknål 7.
Det senaste pysslet blev ett knapphjärta till dörren på stugan. Udda knappar och ståltråd. En lite tjockare  tråd till stommen och en lite tunnare svart najtråd att vira fast knapparna med. Väldigt enkelt, men väldigt fint tycker jag :)

Nu är det packning som gäller för imorn åker jag till Fattigskogen utanför Malung för feeeem dagars stickniiiing :)

2 kommentarer:

ylva sa...

Åhhhh vad mysigt du har pysslat och vad jag också vill åka till fattigskogen och sticka. Men men,man får nöja sig med alla rapporter som kommer att dyka upp här i cyberrymden :-)

frisky frog sa...

Vad fiiina möblerna blev! Lite träslöjd är aldrig fel. =)