21 september 2012

Ett par till...

Mina smårutiga vantar är klara ...så när som på ett bad och fästa trådar. Kanske blir det nån lila knapp också, men mindre än den på bilden. Mönstret som jag hittat på själv är fyra varv svart och grått och två varv svart och gulbrunt, varannan maska av vardera färg. Enkelt men med en fin effekt tycker jag. De här är tvåändsstickade, men mönstret blir ju typ detsamma med vanlig stickning. Mamma hade fyndat en hel påse (!) ullhärvor i olika grå nyanser till mig och en av dem passade perfekt för att skarva mitt ljusgrå som inte räckte hela vägen. Det svarta garnet är från Ullcenter och det gulbruna är växtfärgat loppisgarn.

Jag har stickat ungefär samma mönster på vantar förut, men med lite andra färger.. Tyvärr (!) lyckades jag tappa (!) den ena av de med hjärtan typ första gången jag använde dem! Den andra ligger sorgset kvar i vantkorgen. 


7 kommentarer:

marremorr sa...

Åh, så underbart vackra vantar! Skulle vilja lära mig att tvåändssticka, det blir så fint!

Emmas dagar sa...

Så snygga!
Jag tycker du ska hänga upp den ensamma vanten som saknar sin maka på en hedersplats!

Monstermønster sa...

Veldig flotte! Og så stilig detalj med knapper på nede. Tøft!

Lena H sa...

Så snygga så snygga, alltså hur snygga som helst snygga, heja dig!

Futu sa...

Du får sticka en kompis till den ensamma vanten! Du kan ju göra i helt andra färgkombinationer men med samma mönster, det kan bli skithäftigt!
ursnygga allihop för övrigt!

Knitting Emma sa...

Oj, så vackert mönster i all sin enkelhet! Så snyggt!

Anonym sa...

Jättefina! Jag har varit väldigt skeptisk mot tvåändsstickning, inte fattar vitsen men det här gör ju faktiskt att jag blir lite lockad :)