24 juli 2010

Hemmalandar i hallonlandet

Jag kom hem från Skåne igår kväll. Även om jag bara är hemma och mellanlandar en enda dag var jag tvungen att få se om hallonen var plockklara. Det var de så jag var bara tvungen att åka till mitt ställe. Jag tycker de är för fina för att koka sylt på så de får frysas som de är och plockas fram till vintern till glass eller frukostfil.
I Skåne stickades det mest på sjalen Vinge. Jag har stickat den förut men nu insåg jag att mönstret är genialt! Det är roligt och blir fint - och är tillräckligt lättstickat för att man ska kunna sticka det i bilen och ändå hänga med vart man är. Det kommer från Queen Mudd och jag fick det en gång i ett hemlisbyte. Sjalen får ligga och blocka sig medan jag är i Härnösand dit det bär av imorgon så fler bilder kommer sen.
Tofflor på gång ..tänker, testar och räknar... gör om gör rätt..
På vägen hem genom Småland igår blev det ett stopp på Östergötlands ullspinneri utanför Ödeshög. - Elementfåren utanför är väl helt ljuvliga?

5 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Det er jo genialt å blokke sjalet på de lekemattene. Fine tøfler du har laget også:)

jojo sa...

Längtar och väntar på att hallonen ska bli klara här också. Massa fina alster du har hunnit att producera. Och jag håller med, fåren var ju underbara!

Anna sa...

hej hej

vad mycket fint du gör! :) önskar jag kunde sticka också, jag håller på att lära mig.

kika gärna in hos mig också!

mvh Anna

Tvärslå sa...

Underbart :)

Pia sa...

Vingesjalen är jättefin och tofflorna och...
Östergötlands ullspinneri är mitt favoritspinneri, det är alltid så roligt att åka dit.