17 juli 2008

Hallon och Kool Aid


Hallon och glass, hallon i filen på morgonen och hallon till pannkakorna. Lyckan att lyfta upp en gren helt nedtyngd av bär och se att den är fylld av mogna hallon - Härligt!! Det har blivit några turer till snåren de senaste dagarna, men det lär nog bli några till innan frysen är fylld och granntanten fått en bytta.
En kompis var i usa nyss och köpte med sig ett gäng Kool Aid-påsar till mig. Jag har läst att det ska gå att färga garn med det och ville såklart testa. En beskrivning på hur man gör hittade jag här. Jag var lite rädd att färgen inte skulle gå bort från händerna med efter lite skrubb med tvättmedel såg jag ut som vanligt igen... Pjuh! Frågan är väl hur bra det sitter på garnet? Jag provfärgade två härvor jag fyndat på Kupan och tycker att det blev fint.

Att micra garn i amerikanskt saftpulver känns väl inte riktigt lika gediget som att röra om bland björklöv i en kittel över öppen eld.. Det är så min romantiska bild av riktig garnfärgning ser ut, men det får jag väl ta nån annan gång :)

5 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Det blev ju jättebra! Jag är också väldigt sugen på att prova denna "oromantiska" färgning;-)

Annela sa...

Verkligen läcker färg på garnet!

Eva i Halmstad sa...

Jättefint.
Eva.

Ullen sa...

Det blev ju hur bra som helst, vore kul att testa någon gång.

emma sa...

japp, det gör vi :)