20 maj 2008

Hurra för mig!

Nu var det längesen sist. Jag har varit på både prova-på och intevju och idag låg ett brev på dörrmattan när jag kom från jobbet. Jag har kommit in på linjen för konst och formgivning på Kävesta folkhögskola!! Hurra för mig! Det är en ettårig utbildning med start i höst så jag har sökt tjänstledigt från jobbet. Det känns både jätteroligt och lite pirrigt. Ett år av teckning, måleri, trä, keramik, textiltryck och smide – Wow!!

På spisen satt ett annat litet brev, från fastighetsskötaren, och där stod det att det inte alls var något fel på min spis – jag hade bara råkat trycka in säkerhetsspärren.. :/

På stickfronten är det en ny sjal på gång. En Birds Eye i tunnt rött bomullsgarn. Jag började på den som på en trekantssjal, men jag ändrade mig efter en bit och gör den typ rak istället. Hoppas kunna avsluta med en likadan snibb.

När jag stickade min första i vintras svor jag tyst för mig själv att spets- mönster minsann inte var något för mig.. Tjenare italienare – sjalarna av avlöst varandra sedan dess :)
När det drar ihop sig mot sommar brukar koppartråden titta fram här hemma och mycket riktigt blev det ett halsband i helgen. Ska bara montera ett lås.. Svarta virkade koftan har börjat få ärmar. Jag sydde ihop de första knapphålen som blev alldeles för många.. och skarvade lite på framstyckena för att den inte ska bli allt för tight.. Det börjar likna något nu och jag har hittat fina träknappar som jag tror kan passa.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Vad härligt med ett år på folkhögskola! Jag gjorde ett liknande år för ett tag sedan och längtar ibland efter ett till :)

Anonym sa...

Grattis!!! Så kul. Du vet ju vart du får mat ; )
/ Ulle

Anonym sa...

Grattis!
jag blir lite avundsjuk...:o)
//Birgitta

Pärlmudden sa...

Grattis!! Hoppas du får ett bra år på Kävesta!
Kram och tack för sitt mail
Pärlmudden

Marianne sa...

Stort Grattis! till dig. Det låter som du får ett härligt år.

miaring sa...

Halsbandet ser spännande ut! Hur har du gjort det? Stickat i metalltråd?

desiree sa...

Grattis! Vad kul. Det blir säkert underbart.