25 mars 2008

Påskfina fönster

Jag trodde att påskhelgen nog skulle bli ganska trist eftersom jag skulle ha jour och bli fast i stan istället för att åka hem till mina föräldrar. Tvärtom blev det en toppenhelg och jag är full av ny energi. "Från nolla till hundra på fyra da'r" med en ny bekantskap. Vi har haft jättekul ihop. Jag har dessutom äntligen putsat fönstren i både sovrummet och köket. När sopbilarna varit framme är den ingen hit att bo på första våningen. Jag är barnsligt stolt över mina rena fönster.
Igår var jag på fest hos några som bor i ett kollektiv och fick massor av inspiration av deras häftiga hem. Köksbord av en gammal dörr, ljussstakar av köttkvarnar.. hur många roliga idéer som helst...

Jag använder nästan aldrig mössa, men i vintras stickade jag en ”Calorimetry” från Knitty och fastnade både för modellen och stickidén på det fiffiga "typ pannbandet". Man stickar korta varv över mitten och den blir perfekt formad för ett huvud. Jag stickade denna, som är en present till en vän, i Raggi på rundsticka 4 och hittade tre lagom matchande knappar i burken.

Dansen tog påskupppehåll förra veckan så jag lyckades pricka in stickcaféet. Det var en mysig kväll och att de flyttat till Märtas Café gjorde bara saken bättre. Jag fick se prov på krokning, som var nytt för mig, så det blev ett stickfodral.
En kompis på jobbet fyllde år förra veckan och fick en garanterat glutenfri muffins. Jag har som vanligt inte följt mönstret riktigt, men idén kommer ifrån Roliga stickboken.

3 kommentarer:

miaring sa...

Åh, vad den ser smaskig ut, man vill verkligen sätta tänderna i den!

miaring sa...

Hej igen, hur går det med din sjal "Vinge"? Jag vet inte riktigt om jag är klar, den ligger till sig lite. Jag vill också hinna köpa ett Biltema-pussel innan det är dags att blocka den.

Marianne sa...

Den så smaskig ut muffinsen!
Nu när jag äntligen lokaliserat Gröna grodan och tänkt mig att kanske gå dit någon gång så flyttar stickcaffet igen. Ja ja jag får väl leta reda på Märtas nu då. Vilka dagar är det?