25 oktober 2013

Det här med tid och finess

Jag yr runt bland alldeles för många idéer och försöker att hitta en bra balans mellan tid och finess. Att inte lägga för många timmar och överarbeta, utan att för det tappa finessen i det man gör kan vara svårt ibland. Jag laddar inför julmarknad första advent och försöker använda tiden så smart som möjligt.
Sadelvärmare är en av idéerna. Den första här ovanför stickade jag i tvåtrådig ull på stickor 2,5. Det tog typ tio timmar och kanske kommer ullen att nötas alldeles för snabbt. Dålig idé. Att i stället sticka i raggsocksgarn på stickor 3,5 vilket tar halva tiden och blir tåligare känns som en mycket bättre idé. Enklare, men ändå fina tycker jag. När man är med på marknad är det ju alltid en chansning vad folk vill köpa och vad de är villiga att betala. Att prissätta handstickat är ju också en spännande liten fråga...
"Prototypen" behåller jag nog själv och de andra får följa med på marknad. Balansen mellan tid och finess kan som sagt vara svår ibland. När jag stickar utan tidspress får det gärna ta hur lång tid som helst, men ibland behöver man tänka lite enklare. På vantar lägger jag gärna många timmar, de syns ju, men de här ska man ju faktiskt sitta på :)

10 kommentarer:

frisky frog sa...

Superfina!=)

Karin-Ida sa...

jättefina!

Otaliga projekt sa...

Men åh, vilka jättefina rumpvärmare!

Mamma Mia sa...

Kanske även lilla brunöga uppskattar att få "se" något fint och skönt ;)
Sååå jätte fina!!!

ylva sa...

Ja dom var verkligen trevliga.

Pixi sa...

Oh så jättefina!Du kan du! =)

Manduzana stickar sa...

Riktigt fina sadelvärmare!

Emmas dagar sa...

Du ser!
Tecken överallt ;-)

Emilia sa...

Jättesnygga!

Ester sa...

Tjusiga och praktiska ting som dessa vill säkert folk handla på julmarknad! Rolig idé!