17 juli 2007

Något att ha på sig också..



Jag köpte en klänning att ha på bröllopet redan i påskas - kors i taket, men lite skulle dock fixas och nu är det äntligen gjort. Axelbanden är lagom långa och omlottringningen något censurerad. Jag hittade ett bomullsgarn som matchade så bra att det blev ett virkat halsband och en väska därtill.. Uddarna jag stickade på strumporna var så roliga att göra att de fick vara med på väskan också. Jag kan nog konstatera att rätstickat slog slätstickat och ju tunnare garn desto finare.. Väskan virkade jag med fasta maskor, runt runt runt nerifrån botten och upp. När det blivit en lagom hög "skål" blev 100 luftmaskor från ena sidan till den andra början till handtaget. Jag virkade sedan halva handtaget på vardera sida av luftmaskorna och i hålranden som då blev till i mitten trädde jag ett tunt sidenband. Jag tyckte att det blev en fin detalj..



För att den inte ska bli längre och längre så fodrade jag både väskan, som också fick en liten innerficka, och handtaget.

Halsbandet är virkat runt träkulor och uppträtt på ett tunt sidenband.






1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka fina saker du gör! Ska kika igenom din länklista och se om det kan finnas något för en virkningsnovis - blev väldigt inspirerad av dina projekt men behöver själv något på en väldigt simpel nivå för att inte ge upp... =)